tisdag 22 september 2015

Trasigt eller Stulen

Har din iPad blivit stulen så ska du först maila andreas.palmblad@plusgymnasiet.se så kommer han ge dig serienumret. Därefter ringer du Polisen, 114 14, och gör en anmälan. Till sist så får du anmälan på posten och då kommer Andreas kontakta dig om vad försäkringsbolaget har beslutat.

Har din iPad gått sönder eller det är något som är fel så behöver du lämna in den. Du går själv med din utrustning till Mstore. I Malmö så är den på Baltzarsgatan 26. Under tiden din iPad är på lagning så kan du få en låneiPad hos Andreas Palmblad. När din iPad är lagad eller du får en ny så lämnar du låneiPad tillbaka till Andreas.

Försäkring
Skolan har ett försäkringsbolag. Efter iPad är lämnad på lagning eller stulen så kan tre saker hända. Det är skolans försäkringsbolag som bestämmer vilka av dessa tre som det är!

1. Garantiärende, din iPad var redan sönder när ni fick den men det tog ett tag innan skadan upptäcktes.  iPaden lagas eller du får en ny.

2. Försäkringsärende och försiktig. Din iPad lagas eller du får en ny beroende på hur försiktiga ni har varit. Se längre ner för exempel.

3. Det ni beskriver i felanmälan stämmer inte med skadorna på din iPad eller ni har varit mycket oförsiktiga med din iPad när den blev stulen. I dessa fall har skolan beslutat att ni behöver bekosta en ny iPad. Skolan kan skicka hem en faktura på 4300kr som ni behöver betala och så får ni en iPad från skolan. Eller så gör ni det i valfri butik, vi rekommenderar mstore.se.

Vilka av dessa tre som händer beror på hur ärlig och noga ni har beskrivit i felanmälan. "Jag vet inte vad som hände" och din iPad är helt fylld med vatten = då är det mycket allvarligt.

Exempel på försäkringsärende om man är försiktig eller inte:  
Detta är bara exempel och allting beror på exakt hur situationen var när just din iPad gick sönder.
Inte försiktig:                                                     Försiktig
stulen i bilen som är parkerad över natten           i bilen utanför en restaurang när du äter
stöld: lägger iPad öppet t.ex i klassrum              stöld: hemma i ditt låsta hus eller lägenhet
Vatten/öl/vin i iPad                                             vatten från ett spillt glas som stod lång ifrån iPad
onaturligt slitage                                                 någon puttar dig så iPad går sönder
onaturlig användning                                          din väska går sönder och iPad åker i golvet
glömt iPad på olämplig plats                              otur, tappar iPad, åska
hörlurar krossar skärmen när iPad stängdes